Straatverkoop Cambodja.


Door: Bart, Ruben & James
Datum: 15-10-2011 

Straatverkoop

In Nederland zijn we eigenlijk maar een stelletje zeikerds. Over het weer, slecht eten, werk of een lege batterij, altijd is er wel iets. Ook zeuren we als we een keer worden aangesproken op straat of aan de deur.

Dan Cambodja. Een van de armere landen ter wereld. Om de 10 seconden wordt je benaderd door een Tuktuk driver, kraampje, restaurant, of wat dan ook. Iedereen promoot zijn waar daar zoals wij promotors kennen in Nederland.

Bijvoorbeeld een massagesallon, of beter direct 10 aanbieders achter elkaar. Onderscheidend vermogen zit er niet in, een hele kudde promotors wel. Daar langs komend, wordt er aan je arm gehangen, allerlei argumenten gebruikt, je in de weg staan en zelfs boos worden gebeurd. Elke keer weer.

Wij zeiken als we een keer per maand vriendelijk benaderd worden door een enthousiaste dame of heer. Om maar te zwijgen over het feit dat we het zelf zouden moeten doen. Dat zal dan wel het "geluk" zijn van geboren worden in de Westerse wereld.

Terug naar de massages, welke overig fantastisch zijn en spot goedkoop (omgerekend  2,20 voor een uur). Voor de bijdehante lezer; zonder "happy ending". Deze meisjes van amper 18 (sommigen zullen pas 13 zijn) beginnen om 14:00 in de middag en zijn pas om 24:00 klaar, 7 dagen per week, vakantie kennen ze niet.

Echt een keus hebben ze niet, ze promoten minimaal 70 per week. Elke dag vinden ze weer de motivatie om, dag in, dag uit, hun waar te slijten. Ik kan me nog wel wat gesprekjes herinneren over iemand die het echt maar maximaal 1 keer per 2 week kon opbrengen om maximaal 3 uurtjes een paar mensen te benaderden. En dan nog zeiken ook..

De motivatie van de Cambodianen is enorm, verkopen is hun leven, en niet omdat ze het zo leuk vinden.. Het is hun manier om te overleven, dat houdt ze op de been. Deze motivatie kunnen wij nog wat van leren..
 


< Alle Berichten

halloWij zijn drie toffe gasten die het lef hebben h
 
howe gaat hetun droom na te leven!